Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   27.05.2024 01:25:26         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
BTK HATTINDA YÜK KAPASİTESİ 1 MİLYONDAN 5 MİLYON TONA ÇIKTI
Yorum Yaz      
 
BTK hattında yük kapasitesi 1 milyondan 5 milyon tona çıktı
Pasifik Eurasia Genel Müdürü Mehmet Altınsoy, BTK hattındaki modernizasyon ve kapasite çalışmalarının tamamlanmasıyla hattın yıllık kapasitesinin 1 milyon tondan 5 milyon tona yükseldiğini söyledi.

2019 yılından bu yana ülkeler arası önemli anlaşmalara ve taşımalara imza atarak Türkiye’nin uluslararası demiryolu lojistiğine yön veren Pasifik Eurasia, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) hattındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk taşımasını gerçekleştirdi. Son dönemde geliştirdiği yeni iş birlikleri, uluslararası taşımacılık anlaşmaları, kurumsal taşıma sözleşmeleri ve faaliyet gösterdiği alanlardaki kapasite artışı ile demiryolu taşımacılığında önümüzdeki dönemde daha yüksek satış ve verimlilik hacmine ulaşmayı hedeflediklerini belirten Pasifik Eurasia Genel Müdürü Mehmet Altınsoy, BTK hattındaki modernizasyon ve kapasite çalışmalarının tamamlanmasıyla hattın yıllık kapasitesinin 1 milyon tondan 5 milyon tona yükseldiğini söyledi.

‘BTK hattındaki iyileştirme satış ve verimliliği artıracak’

Mehmet Altınsoy, “BTK hattında Mayıs 2023’ten bu yana devam eden modernizasyon ve kapasite artış çalışmaları sona erdi. Bu hatta son 1 yılda geçici bir daralma yaşandı ancak kapasite artışı ve modernizasyon çalışmaları sonrasında oluşan yüksek kapasite hem taşımalarımız hem de satış hacmimizi önemli ölçüde arttırmamıza olanak sağlayacak. Şirketimizin birlikte çalıştığı mevcut kurumsal firmalarının ve hedef kitlesinde yer alan kurumsal ve çok uluslu şirketlerin taşımalarının artan kapasiteye istinaden BTK hattına yönlendirilmesi satış hacmimizi önemli ölçüde etkileyecek. Pasifik Eurasia olarak ilk taşımamızı gerçekleştirdik. Kazan Soda’nın Azerbaycan’a gönderdiği ihracat yüklerini taşıyan ve 16 konteynerden oluşan trenimiz mübadele garı olan Gürcistan Ahılkelek’e dün (24 Mayıs 2024) ulaştı. Bu trenimiz Azerbaycan’ın Bakü şehrinden hareket eden ve Mersin Yenice Garı varışlı konteyner yüklü treninin yükünü alarak Türkiye’ye giriş yaptı” diye konuştu.

Söz konusu trenleri Azerbaycan, Kazakistan ve Çin çıkışlı trenlerin takip edeceğine dikkat çeken Mehmet Altınsoy, Pasifik Eurasia’nın ihracat-ithalat ve transit taşımaları ile önümüzdeki dönemde faaliyet hacminde önemli artış öngördüklerini söyledi.

‘Yeşil lojistik faaliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz’

Pasifik Eurasia’nın büyük bir oranda demiryolu konteyner taşımacılığı yaptığını ve taşımalarında karayolunu sadece kısa mesafe ara nakliyelerde kullandığını hatırlatan Mehmet Altınsoy, ‘çevreci-sürdürülebilir’ taşımacılık için Ocak 2024’te Yeşil Lojistik belgesi aldıklarını söyledi. Başta BTK hattı olmak üzere Avrupa hattında da intermodal taşımacılık kapsamında kombine taşımacılık yaptıklarının altını çizen Mehmet Altınsoy, ‘Kombine taşımacılık faaliyetlerine bundan böyle demiryolu-denizyolu kombinasyonuyla proje yükleriyle de devam edeceğiz. Taşımalarda karayolunu minimum seviyede tutarak karbon ayak izini en aza indirmeyi ve yeşil lojistik faaliyetlerini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Pasifik Eurasia’nın 2019’dan bugüne BTK hattında toplam 65 bin TEU (1 milyon 468 bin ton), Avrupa hattında ise 150 bin TEU (2 milyon ton) ihracat ve ithalat taşıması gerçekleştirdiğini hatırlatan Mehmet Altınsoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Pasifik Eurasia özellikle BTK hattı üzerinden Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Çin’e demiryoluyla karşılıklı olarak uluslararası taşımalar gerçekleştiriyor. Türkiye - Avrupa hattında ise Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Romanya, Macaristan, Avusturya, Almanya, Polonya ve Fransa parkurlarında uluslararası taşımacılık faaliyetlerini başarıyla yürütüyor. Türkiye jeopolitik konumu nedeniyle hem transit geçiş ülkesi hem de uluslararası ticaret ve lojistikte stratejik bir öneme sahip. 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nda da karayolu ağırlıklı sistemden demiryolu ve denizyolu bağlantılı çok modlu (intermodal) taşımacılık sistemine belirli bir oranda “yük“ aktarımının gerçekleştirilmesi hedefi vurgulanıyor. Ayrıca ‘çevreci-sürdürülebilir’ senaryo gereğince halen yüzde 5 olan demiryolu yük taşımacılığı sektör payının 2029 yılında yüzde 11’e, 2035 yılında yüzde 20’ye, 2053 yılında ise yüzde 22’ye çıkarılması hedefleniyor. Bunun karşılığında ise halen yüzde 71 olan karayolu sektör payının ise sırasıyla önce yüzde 67’ye, ardından da yüzde 57’ye düşürülmesi ve yük taşımacılığında demiryolu-denizyolu modlarına ağırlık verilmesi öngörülüyor.”

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr