|
ŞİRKETLER İÇİN YÜKÜMLÜLÜKLER VE FIRSATLAR
|
|
ŞİRKETLER İÇİN YÜKÜMLÜLÜKLER VE FIRSATLAR
Avrupa Birliği Mevzuatında Son Gelişmeler ve Türk Şirketler için Yükümlülükler ve Fırsatlar İstanbul Sanayi Odası tarafından Derneğimize iletilen bilgilendirmeye istinaden;
21. yüzyılda başta iklim değişikliği olmak üzere, yapay zekâ dönüşüm, stratejik hammaddeler, savaşlar, yaptırımlar, göçler, Çin ve Hindistan ın yükselişi gibi birçok farklı etken, küresel rekabet ortamını hızla değiştirmektedir. Sadece Batıda değil, tüm dünya toplumlarında çevresel ve sosyal talepler artmaktadır. Eşzamanlı olarak, şirket dünyasında Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetişim ilkeleri belirleyici önem kazanmaktadır.
Avrupa Birliği tarafından Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Yönergesi kapsamında belirlenen standartlar, özel sektör kuruluşlarının ve bu kuruluşların ticari ortaklıklarının insan haklarına ve çevre koruma kriterlerine sıkı bir şekilde uymasını amaçlamaktadır. Yeni mevzuat Avrupa ile kurulacak tüm iş ilişkilerini, ticaret, hizmet, finansmana erişim; tedarik zincirleri, diğer ülkelerde iş fırsatları; şirketlerin marka değeri ve kârlılığı etkilemektedir. Başka bir ifadeyle düzenleme, nihai olarak tedarik süreçlerinin tamamının söz konusu standartlar çerçevesinde gerçekleştirilmesini öngörerek her firmanın tedarik ettiği ürünlerin menşeine bakılmaksızın bu standartlara uyum sağlaması gerektiğinin altını çizmektedir.
Avrupa İşletmeler Ağı Projesi - Avrupa Birliği Seminerleri kapsamında "Avrupa Birliği Mevzuatında Son Gelişmeler ve Türk Şirketler için Yükümlülükler ve Fırsatlar" başlıklı panel, 10 Haziran 2024 Pazartesi günü, 14.30-17.00 saatleri arasında, Odakule Binası Fazıl Zobu Meclis Salonu nda düzenlenecektir. Söz konusu etkinlik ile Gümrük Birliği nin güncellenmesi ve ikiz dönüşüm süreçleriyle eşgüdümlü olarak, Kurumsal Sürdürülebilirlik Durum Tespiti Yönergesinin Türk sanayicileri için vadettiği fırsatlar ve beraberinde getirdiği tehditler ele alınacaktır. Etkinliğe kayıt olmak için tıklayınız.
Program İçeriği:
14:30 - 14:45
Açılış Konuşması
14:45 - 16:30
Panel
• Moderatör: Dr. Bahadır Kaleağası, Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı
• Cecilia Thorn, Straife Brussels
• Demir Murat Seyrek, Brüksel Üniversitesi/VUB ve Avrupa Politikalar Merkezi
• Dr. Çiğdem Çımrın, Minerva BHR (Business and Human Rights) Kurucusu
• Av. Cenk NARTER, LL.M., Narter&Partners Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı
16:30 - 17:00
Soru - Cevap
Yer: İSO Odakule Binası Fazıl Zobu Meclis Salonu
Üyelerimize önemle duyurulur.
und.org.tr |