Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   2.07.2024 16:15:01         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
3 TEMMUZ VE KARASU-KÖSTENCE RO-RO HATTI MİLAT OLACAK
Yorum Yaz      
 
3 Temmuz ve Karasu-Köstence Ro-Ro hattı milat olacak
Türk ihracatçısı, Kapıkule ve Hamzabeyli’deki TIR kuyruklarını Karasu’dan aşma hazırlığında. 3 Temmuz dan itibaren başlatılacak Ro-Ro seferleri, vize sorunu bulunmayan Türk TIR sürücülerinin Avrupa ya daha hızlı şekilde gidip gelmesine yardımcı olacak.

Karasu Liman İşletme Müdürü Gökçen Erdem, Rusya ya haftada dört Ro-Ro seferinin yapıldığını, Karasu Limanı ve iş ortaklarıyla 1,5 yıldır verdikleri uğraş sonucu Karasu ve Köstence limanları arasında seferlerin başlatılmasına yönelik çalışmaların sonuna geldiklerini ifade ederek, 3 Temmuz itibarıyla seferlere başlama kararı aldıklarını söyledi.

Açılan bu yeni hattın, Türkiye den Avrupa ya ticarette alternatif güzergah olması dolayısıyla çok büyük önem taşıdığını vurgulayan Erdem, şöyle devam etti:

"Yeni hat, Avrupa ya sınır kapılarımızdaki beklemeleri ekarte ediyor, Karasu dan Romanya ya oradan Avrupa ya direkt geçiş sağlıyor ve Bulgaristan geçişlerini de bypass ediyor. Bu Ro-Ro seferlerini, Karasu ile Köstence arasındaki 12 saatlik çok kısa zamanda araçların karşıya gidebilmesi, kara yoluna nazaran yaklaşık 550 kilometrelik daha kısa mesafe avantajı sağlaması, böylece araçların bakım ve yakıt maliyetlerini aşağı çekmesi, yine buna bağlı karbon salınımını düşürecek olması sebebiyle çok önemli bir hat olarak görüyoruz. 3 Temmuz da bir gemiyle seferlere başlıyoruz. İlk etapta haftada 4 sefer planlamamızı yaptık. Devam eden süreçte 2024 ün son çeyreğinde ikinci gemimizle haftada 7 sefere çıkmayı planlamaktayız."

YOLCULU ARAÇLAR DA KULLANABİLECEK

İlk etapta bu hatta yıllık 65 bin, devam eden yıllarda 100 bin ve daha üstü araç sayısına ulaşmayı öngördüklerini aktaran Erdem, "Bu hatta çalışacak gemilerimizin Ro-Pax tarzı olmasından dolayı sadece ticari araçlara değil, yolcu ve yolculu araçlara da hizmet verecek olması, Avrupa dan yurdumuza gelen vatandaşlarımızın kullanabileceği alternatif güzergah oluşturacak. Yeni lojistik güzergahı olması bakımından hem şehrimize hem ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr