Anasayfaya Dön // ONEMLİ NAKLİYE BİLGİLERİ   12.11.2024 08:05:46         Karakter boyutu : 11 Punto 12 Punto 14 Punto 16 Punto
 
TİCARİ TAŞIMAYA "SARI KAMYONET" FORMÜLÜ
Yorum Yaz      
 
Projeye göre Sarıkamyonet için belirli bölgelerde park alanı ve bir ofis oluşturuluyor. Böylece o nokta çevresinden gelen kamyonet talebine süratle cevap verilmeye çalışılıyor.

Aslen Bayburtlu olan Ahmet Koçin, Hacettepe Üniversitesi’nde tarih öğretmenliği okuduğu halde, bir müddet öğretmenlik yaptıktan sonra iş dünyasına açılmış. Kabına sığamadığı için emlakçılık ile özel iş hayatına atıldığını belirten Koçin, daha sonra taşımacılık işine girmiş ve sonrasında Sarıkamyonet şirketini kurmuş. Ahmet Koçin’in kamyonlara ilgisi sebebiyle ortaya çıkan Sarıkamyonet projesi içindeki idealizmin bir sonucu.

Aslında projenin hikayesi üzücü bir kazayla başlıyor. Koçin, bir gün aracıyla şehir dışına seyahat ederken, aniden yola çıkan kamyonla çarpışması neticesinde adeta aracın altına girer. Mucize eseri kurtulduğu kazada, kamyon şoförüne, “Kardeşim niye dikkatli kullanmıyorsun” diye sorunca aldığı cevap hayatını değiştirecektir: “Abi, İzmir’den hale sebze getiriyorum. Zamanında teslim etmek zorundayım. Aralıksız yoldayım, uyumuşum.”

“O gün kamyoncular için yeni bir çalışma yapmam gerektiğini anladım” diyen Ahmet Koçin, önce Orhanlı bölgesinde büyük bir araziyi satın alır. Ahmet Koçin, kurucusu olduğu İstanbul Park Transport Akaryakıt Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına 2006 yılında işletmeye açtığı Orhanlı Lojistik Merkezi’nde 40 dönümlük sosyal tesis ve nakliye şirketlerine yönelik 105 adet ofis, 60 dönümlük alanda ise kamyon ve TIR parkı oluşturur.Şehir içinde kamyonet taşımacılığında yaşanan problemleri fark eden Koçin, bunun bir sisteme oturması için sarı ticari taksi uygulamasını örnek alarak Sarıkamyonet projesini oluşturmaya karar verir. Dijital pazarlama uzmanı Hindistanlı Nauman Zia Butt’un desteğiyle bunu hayata geçirir.

Projeye göre Sarıkamyonet için belirli bölgelerde park alanı ve bir ofis oluşturuluyor. Böylece o nokta çevresinden gelen kamyonet talebine süratle cevap verilmeye çalışılıyor.

8 DURAK VAR

Halen 8 durak ve 12 araçla hizmet veren Sarıkamyonet’in ülkemiz lojistik anlayışına yeni bir soluk getirdiğini söyleyen Ahmet Koçin, başta İstanbul Valiliği olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamu kurumları, ilgili sivil toplum kuruluşları ve lojistik firmaları ile işbirliğine hazır olduklarını belirtiyor. Bu işbirliği neticesinde daha eğitimli ve dinamik bir lojistik sisteminin oluşacağını vurgulayan Koçin, “Hedefimiz, 2023’e kadar İstanbul’da 3000 Sarıkamyonet aracı ile sistemli kent içi taşımacılık yapmak” dedi.

GÜVENLİK KONTROLÜ

Ahmet Koçin Sarıkamyonet projesinin amacını şöyle anlattı: “Güvenli, hızlı ve ekonomik lojistik hizmetleri geliştirmek, yaşamı kolaylaştırmak, İpekyolu ruhunu canlandırmak. Sisteme kayıtlı araç sahibi ve şoförler güvenlik aşamasından geçiyor, gerekli teminatlar alınıyor. Yakında ağımızı daha da genişletmek için franchesing vermeye başlayacağız.”

HERKESE AYNI UYGULAMA

Sarıkamyonet fiyatlarının standart olduğunu belirten Koçin, sistemin işleyişini şöyle özetledi: “Piyasa araçları sizlerden gidiş dönüş maliyetlerine göre ücret isterken, Sarıkamyonet sadece yaptığı işin parasını alır. Sarıkamyonet tüm araçlarının üzerlerine monte edilmiş olan GPS cihazları ile sürekli takip ediliyor. Ayrıca Sarıkamyonet araç park ve bakım alanlarında geri dönüşüm ve atık malzemeler sistem dahilinde değerlendiriliyor. Çevre dostu hizmet veriyoruz.”

Yahya GÜL – İSTANBULTİCARETGAZETESİ.COM

LOJİPORT
 
       

Haber İle İlgili Yapılan Yorumlar

   

 

WhatsApp ile iletişime geç

+90 850 22 608 22

+90 505 993 91 34

+90 553 798 08 62

 

 Nakliye Terimleri & Bilgileri

Sınırlı Sorumluluk Beyanı

Üye Olunuz / Bize Ulaşın / Sanal Pos / Hesaplar

 

 

 

DİĞER SİTEMİZ

Nakliyerehberim Group İnc.

© 2002 - 2022 Tasarım by nakliyerehberim.com.tr