|
KONYALI SANAYİCİ, YÜKLERİNİ MERSİN LİMANI NA YHT İLE ULAŞTIRIYOR
|
|
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, "Konya-Karaman hattında hızlı trenlerin işletilmediği zamanlarda yapılan yük taşımacılığıyla bugüne kadar 3 bin 200 trenle 1 milyon 457 bin ton yük taşındı” dedi.
Konya’da üretim yapan fabrikalar için sevindirici bir gelişme yaşandı. Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı üzerinden yapılan yük taşımacılığı, Mersin Limanı’na ulaşım imkanlarını kolaylaştırarak ihracat için önemli bir adım atıldı. Konya’da üretim yapan işletmeler, uzun süredir limana daha kolay ulaşım talep ediyordu ve Konya Lojistik Merkezi bu alanda önemli adımlar atarak ilklerin altına imza attı.
3 Bin 200 Trenle Yük Taşımacılığı Başarıyla Gerçekleşti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Konya-Karaman YHT hattının yük taşımacılığında da stratejik bir rol üstlendiğini vurguladı. Uraloğlu, “Bu hattımız, Konya ve Karaman sanayi bölgelerini limanlar ve lojistik merkezlerle birbirine bağlayarak ihracat ve ticaret hacmini artırmaya katkı sağlıyor. Konya-Karaman hattında hızlı trenlerin işletilmediği zamanlarda yapılan yük taşımacılığıyla bugüne kadar 3 bin 200 trenle 1 milyon 457 bin ton yük taşındı” dedi. Bu gelişme, Türkiye’nin demir yoluyla taşımacılık vizyonuna önemli katkılar sağlıyor.
Konya ile Gaziantep YHT ile Bağlanacak
Bakan Uraloğlu, 2053 hedefleri doğrultusunda demir yolu hattı uzunluğunun 28 bin 600 kilometreye çıkarılmasının planlandığını ifade etti. Ayrıca, Karaman’dan güney illerine doğru genişletilen demir yolu ağı, Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Gaziantep hattı ile kesintisiz ulaşımı mümkün kılacak. Bu sayede, yük taşımacılığı sayesinde Konya‘nın ihracat potansiyelinin daha da artması bekleniyor.
Konya-Karaman hattı, hızlı ve güvenilir taşıma imkanları sunarak hem lojistik sektörü hem de üreticiler için büyük bir fırsat yaratıyor. Bu adım, Konya’nın ekonomisini güçlendirecek ve bölgedeki ihracatın hızla artmasına zemin hazırlayacaktır.
LOJİPORT |