|
FANUC’UN PALETLEME ROBOTLARI, LOJİSTİK OPERASYONLARI HIZLANDIRIYOR
|
|
Gıda ve içecek, kimya, lojistik, tarım, ilaç ve otomotiv gibi birçok sektörde işletmelerin öncelikli tercihi olan bu robotlar, esnek yazılım desteği sayesinde farklı ürün tipleri ve paketleme düzenlerine kolayca uyarlanabiliyor.
Geliştirdiği yenilikçi çözümlerle fabrika otomasyonunu geleceğe taşıyan FANUC, bugün birçok iş kolunda kullanılan paletleme robotları ile yükleme, boşaltma, düzenleme, taşıma ve istifleme gibi görevleri yüksek hassasiyetle yerine getiriyor. Zorlu çalışma koşullarına tam uyumlu bu robotlar, düşük enerji tüketimleriyle işletmelerin karbon ayak izini azaltmalarına yardımcı oluyor.
Farklı ihtiyaçlara uygun çözümler
Lojistik operasyonlarda hafif yüklerden ağır yüklere kadar çeşitli ihtiyaçlara yönelik belirten FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “Paletleme robotlarımız gıda ve içecek, kimya, lojistik, tarım, ilaç ve otomotiv gibi birçok sektörde kullanılıyor. Özellikle lojistik operasyonlarında kutu, torba ve paletlerin taşınması; gıda sektöründe ise paketleme ve yükleme süreçlerinde sıkça tercih ediliyor. Yükleme, boşaltma, düzenleme, taşıma ve istifleme gibi görevlerde üstün performans sağlayan ürün gamımız, yüksek hız, hassasiyet ve optimum enerji kullanımı ile iş süreçlerini hızlandırırken hata oranını da minimize ediyor. Esnek yazılım desteği sayesinde ise farklı ürün tipleri ve paketleme düzenleri için kolayca programlanabiliyor” dedi.FANUC’un paletleme robotlarının yüksek hız ve taşıma kapasitesi, düşük enerji tüketimi ve uzun ömürlü tasarımıyla öne çıktığını vurgulayan Yiğit, sözlerine şöyle devam etti: “iRProgrammer ve ROBOGUIDE gibi yazılımlar sayesinde robotlarımız kolayca programlanıp hızla devreye alınabiliyor. Zorlu çalışma ortamlarına dayanıklı yapıları sayesinde de güvenilir performans sunuyor. Bunlara ek olarak düşük enerji tüketimi ile karbon ayak izini azaltan paletleme robotlarımız, atık yönetimi ve optimizasyon süreçlerinde de etkin rol oynuyor. Daha az hata ve kesinti sayesinde ise kaynakların verimli kullanılması mümkün oluyor. Modüler yapıları sayesinde üretim hattındaki değişikliklere hızlı uyum sağlıyor, yüksek dayanıklılığı ile de işletmeler için güvenilir bir yatırım haline geliyor.”
LOJİPORT |