Horoz Lojistik, depoyu akıllandırdı

 

30.08.2022 16:19:31



Horoz, akıllı depo hizmetiyle, günde 50 bin siparişi yönetiyor. Partiler halinde toplanan siparişler otomatik paketleme makineleri, boş kasa hatları ve otomatik barkodlama sistemleri sayesinde e-ticaret firmalarının tümünü tek elden yanıtlıyor.

Türkiye’de e-ticaret hacmi 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 69 artarken çevrimiçi alışveriş için harcanan tutar 381.5 TL’ye ulaştı.

E-ticaret pazarına lojistik ve depolama alanlarında hizmet veren Horoz Lojistik ise son dönemde kendi geliştirdiği e-depoyu kullanıma açtı. E-ticaret sevkıyatlarındaki yükselişleri karşılamak üzere geliştirilen SCADA destekli depo, stok doğruluğu ve hatasız sevkıyat alanlarında kullanılacak. Özellikle e-ticaret için tasarlanan bu modern depo, depo yönetim yazılımı ile destekleniyor ve aynı gün mal kabulden kişiye özel paketlemeye kadar her alanda sürece entegre oluyor.

1942 yılında kurulan Horoz Lojistik, beş kıtadan 109 ülkede birbirinden farklı lojistik çözümler üretiyor. Firma, akıllı depo hizmetiyle, günde 50 bin siparişi yönetiyor. Partiler halinde toplanan siparişler otomatik paketleme makineleri, boş kasa hatları ve otomatik barkodlama sistemleri sayesinde e-ticaret firmalarının tümüne tek bir elden yanıt verebiliyor.

Horoz Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz, şunları anlattı:

“Müşteri-marka arasındaki mağduriyetleri gidermek adına Horoz Lojistik olarak geliştirdiğimiz e-depo sistemi, yoğun alışverişlerin yapıldığı popüler dönemleri bile verimli şekilde yönetmeyi başardı. Tekli ürün siparişlerinde günlük kapasitesi 250 bine ulaşan akıllı e-depo sistemi; Anneler Günü, Efsane Cuma, Sevgililer Günü ve yılbaşı gibi ölçek artışı gözlenen dönemlerde markalar için en iyi çözümlerden biri haline geldi. E-depo sistemimiz; aynı gün mal kabulde yüzde 99.5, aynı gün sevkıyatta yüzde 99.8, hatasız sevkıyatta yüzde 99.9 ve stok doğruluğunda yüzde 99.8 verimlilik sağlıyor.”

HEPSİJET HIZDA GAZA BASTI

Hepsiburada, müşterilerinin market ihtiyaçları da dahil her kategoriden siparişlerini farklı seçeneklerle ulaştırdığı hızlı teslimat hizmeti HepsiJet’in yeni girişimi, Türkpatent tarafından tescil edildi.

HepsiJet mühendislerinin geliştirdiği “çok araçlı rota optimizasyonu”nu içeren girişim, kargo rotalama ile ilgili karşılaşılan birçok problemi ortadan kaldırıyor. Çözüm, sipariş teslim alma noktasında birden fazla tip teslimat aracı varsa gönderilerin öncelik sırasına göre gruplandırılmasını sağlıyor.

LOJİPORT