IVECO nun kadın çalışanları:“Hem cesaretimiz hem de hayallerimiz var’’

 

22.03.2023 21:18:02



Kadın şiddetinde sembol haline gelen ‘’Kırmızı’’ rengi kullanarak her türlü ayrımcılığa, eşitsizliğe ve şiddete karşı olduğunu ifade eden IVECO, bu tür mesajların önce kurumsal yapılar içinde içselleştirilmesi gerektiğine inanıyor.

Avrupa dışında Çin, Rusya, Avustralya, Arjantin ve Türkiye gibi dünyada birçok ülkede faaliyet gösteren IVECO, tüm merkezlerinde Red Bench adını verdiği bir etkinlik düzenliyor.

Kadına yönelik şiddet, ülkemizde ve tüm dünyada, en yıkıcı, en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olarak biliniyor. Bu konuya dikkat çekmek isteyen IVECO, kadın ve erkek çalışanlarıyla birlikte, tesislerinde bulunan bir bankı kırmızıya boyadı.

Kadın şiddetinde sembol haline gelen ‘’Kırmızı’’ rengi kullanarak her türlü ayrımcılığa, eşitsizliğe ve şiddete karşı olduğunu ifade eden IVECO, bu tür mesajların önce kurumsal yapılar içinde içselleştirilmesi gerektiğine inanıyor.

IVECO’da çalışan kadınların ve erkeklerin birlikte kırmızıya boyadıkları bank, kadınların uğradığı şiddete gündelik hayatın içinde dikkat çekmeyi hedefliyor. IVECO’nun kurumsal bir taahhüdü olan, ayrımcılığa karşı duruş, bu bank ile kimlik kazanıyor. Taşıma işinin enerji olduğuna ve enerjinin bulaşıcı olduğuna inanan IVECO yönetimi, bu etkinlikle müşterilerinden çalışanlarına, tedarikçilerinden bayilerine kadar tüm paydaşlarına ulaşmak istiyor.

IVECO kadın çalışanlarını bu konu hakkında daha fazla düşünmeye, konuşmaya, paylaşmaya teşvik etmek için farklı disiplinlerde öne çıkan kadın ‘’Kahramanlar’’ı söyleşi yapmak üzere merkez ofislerine davet etti. Yazar Figen Şakacı, IVECO kadın çalışanlarına roman ve öykülerinde yarattığı kadınları, ilham aldığı yazarları ve hikaye aktarımlarının kadınların benlik ve kimlik gelişimlerine etkilerini anlattı. Yazar olma serüvenine de değinen Figen Şakacı, Pala Hayriye romanındaki karakterin büyüme evrelerine ve 90’lardan bugüne değişen kadın olma ve kadınlık algısına değindi.

“Hikayelerimiz paylaştıkça büyür, aynı nehirde birden fazla yıkanmamayı öğrenebiliriz” diyen Figen Şakacı, konuşmasının sonunda Pala Hayriye romanını imzaladı.

IVECO’nun düzenlediği etkinlikte konuşmacı olan isimlerden biri de Türkiye’deki tek milli kadın motosiklet yarışçısı İlayda Yağmur Yılmaz’dı. İlayda, IVECO çalışanlarına hitaben yaptığı bu konuşmada kendi başarı hikayesini anlattı.

İlayda motosiklet ile 19 yaşında tanışmış, kelimenin tam anlamıyla bir tutku hissetmiş. İlk yarışına ise 21 yaşında katılmış. Şu anda 32 yaşında ve motosiklet İlayda’nın yaşam biçimi olmuş.

Ülkemizde hiç kadın motosiklet yarışçısı olmadığı düşünülürse İlayda’nın çabasının ne kadar önemli olduğu da öne çıkıyor. İlayda bu dünyada kendini kabul ettirmek için çok emek harcamış. Başarılı da olmuş. Şimdi bu alandaki tek milli kadın motosiklet sporcumuz. İlayda tutkusunun peşinden gitmek için, tüm kazancını motosiklet yarışları ve bu alandaki eğitim çalışmalarına harcıyor. İlayda’nın hedefi ve hayalleri ülkemizde kadın motosiklet yarışçılarının çoğalması yönünde. Bu amaçla onlara iyi bir örnek olmak ve öncülük yapmak istiyor.

Grubun ASYA Bölgesi IK Direktörü Gülay Hantal’ın da deneyimlerini paylaştığı etkinliğin moderatörlüğünü IVECO Türkiye Pazarlama Müdürü Melis Orhan üstlendi. Etkinlik sonunda tüm IVECO çalışanları ve davetliler boyadıkları Kırmızı Bank’ın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

LOJİPORT